Ефективність швидкісного рекристалізаційного відпалу рулонних заготовок із холоднокатаного тонколистового сталевого прокату - Дощечкіна, І. В.; Doshchechkina, І. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблене й досліджене швидкісне знеміцнювальне термічне оброблення холоднокатаних тонколистових сталей 50 та У8А з використанням контактного нагріву й охолодження. Визначено оптимальні температурно-часові параметри процесів неперервного швидкісного рекристалізаційного відпалу, які забезпечують комплекс властивостей, що дорівнюють стандартизованим показникам відпалених досліджених сталей.
Еfficiency of rapid recrystallisation annealing of coil blanks from cold-rolled thin-sheet steel rolled products
Keywords: холоднокатана сталь; тонкий лист; рекристалізаційний відпал; контактний нагрів; швидке охолодження; мікроструктура; міцність; пластичність; cold-rolled steel; thin sheet; recrystalli-sation annealing; contact heating; rapid cooling; microstructure; strength; ductility; 669.141.24; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.50