Удосконалення технологічного процесу перевезення вантажів рухомим складом ТДВ «АТП-16363» у міжміському сполученні - Чех, Катерина Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес перевезення вантажів рухомим складом ТДВ «АТП-16363» у міжміському сполученні. Предмет дослідження – закономірності впливу параметрів процесу перевезень вантажів у міжміському сполученні на сумарні річні витрати на доставку продукції. Мета роботи – підвищення ефективності перевезення вантажів рухомим складом ТДВ «АТП-16363» у міжміському сполученні за рахунок розробки та впровадження технологічних рішень ефективної організації процесу. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. З метою удосконалення технологічного процесу перевезень розроблено раціональні розвізні маршрути, обрано раціональну марку автомобілю для роботи на маршрутах за критерієм мінімальних витрат на транспортування, розроблено календарне планування роботи автомобілів та водіїв. При застосуванні раціональної схеми перевезень вантажів у міжміському сполученні за розробленими маршрутами автомобілями раціональної марки скорочення загального річного пробігу автомобілів складає 31720 км, при цьому річний економічний ефект у вигляді зниження річних витрат на перевезення дорівнює 277120,7 грн грн. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжміському сполученні.
Keywords: вантаж; маршрут; рейс; міжміські перевезення; раціональна вантажність; ефект; витрати