Розробка кран-балки вантажопідйомністю 5 т - Руднєв, Олександр Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У даній роботі розроблена методика проектування кран-балки. Об’єкт дослідження – кран–балка. Мета роботи – розробка методики проектування кран-балки проміжної вантажопідйомності. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування кран-балки проміжною вантажопідйомністю. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування електроталі, пересування крана, Розглянути заходи що до охорони праці. Виконано економічне обґрунтування проекту.
Keywords: електроталь; поліспаст; конструкція; візок