Проєкт міської СТО з розробкою поста по обслуговуванню пневмопідвіски автобусів - Серебрянський, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета – Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є ремонт і обслуговування пневматичної підвіски та електропневматичної системи підресорювання транспортних засобів категорії М3. Об'єкт дослідження – робочий процес обслуговування як механічної частини так і електропневматичної підвіски підресорювання. Предмет дослідження – вплив конструкції пропорційного модулятора й системи керування ним на робочі процеси в контурі електронно-пневматичної системи підресорювання, ремонт та обслуговування їх. У даній кваліфікаційній роботі виконано технологічні розрахунки, запропонований технологічний процес діагности та ремонту на робочого місця. Описано будову пневматичної підвіски сучасні конструкції транспортного засобу категорії М2 та М3. Освітлена питання безпеки життєдіяльності на міському СТО, виконано техніко-економічний розрахунок доцільності впровадження робочого місця по діагностуванні, обслуговуванні і ремонту пневматичних підвісок.
Keywords: ПНЕВМАТИЧНА ПІДВІСКА; ДІАГНОСТИКА; АВТОБУС; АМОРТИЗАТОР; ТИПИ ПІДВІСОК; ЕЛЕКТРО-ПНЕВМАТИЧНА СИСТЕМА ПІДРЕСОРЮВАННЯ; СИСТЕМА ОПУСКАННЯ ПІДЛОГИ; ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ КАТЕГОРІЇ М3