Оцінка впровадження засобів заспокоєння дорожнього руху - Алфьоров, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження: перехрестя вул. Ощєпкова – вул. Маршала Рибалка. Мета роботи: виявити найкращій заход з підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті вул. Ощєпкова – вул. Маршала Рибалка. Метод дослідження: аналітичний. Отримані результати. Виявлено раціональний варіант використання заходу з підвищення безпеки руху на перехресті. Розраховано тривалість основного та проміжного такту, фазовий коефіцієнт, потоки насичення та інше. Проведено моделювання перехрестя вул. Ощєпкова – вул. Маршала Рибалка із використанням програмного забезпечення PTV Vissim. Отримано результати моделювання різних заходів з підвищення безпеки руху. Рекомендації з впровадження: розробки можуть бути використані при удосконалені безпеки дорожнього руху на перехресті вул. Ощєпкова та вул. Маршала Рибалка, завдяки яким знизиться рівень аварійності на даній частині вулично-дорожньої мережі.
Keywords: дорожній рух; перехрестя; світлофорне регулювання; безпека дорожнього руху