Основні напрямки розвитку малих підприємств з позицій забезпечення інвестиційної безпеки - Кудрявцев, В. М.; Kudryavtsev, Vyacheslav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
Предметом роботи є наукові підходи щодо розвитку малих підприємств з позицій забезпечення інвестиційної безпеки. Метою роботи є розгляд пріоритетних напрямків розвитку малих підприємств з позицій забезпечення інвестиційної безпеки. Для досягнення поставленої мети у роботі були використані такі загальнонаукові і спеціальні методи і прийоми дослідження: теоретичного узагальнення, аналізу і синтезу – для дослідження теоретичних засад та інструментарію розвитку малих підприємств; абстрактно-логічний – для теоретичного узагальнення і формулювання висновків. В роботі розглянуто пріоритетні напрямки розвитку малих підприємств з позицій забезпечення інвестиційної 42 безпеки. Відмічено негативні тенденції зменшення числа малих підприємств в реальному секторі економіки і зростання чисельність малих підприємств торгівлі і громадського харчування, а в зв’язку з цим, виявлено найважливіші причини, що стримують розвиток малого підприємництва. Визначено їх основні форми фінансування і підтримки: лізинг, толінг, форфейтинг як перспективні форми їх інвестування. Сформулювано конкретні пріоритетні напрямки інвестування малих підприємств, які повинен здійснюватися з урахуванням регіональних особливостей, до яких перш за все слід віднести розвиток перспективних форм фінансування і підтримки сфери малих підприємств для забезпечення їх інвестиційної безпеки.
Мain areas of small enterprises from the perspective of investment security software
Keywords: напрями; розвиток; малі підприємства; інвестиційна безпека; direction; development; small business; investment security; 330.322