Використання технології приготування асфальтобетонної суміші на спінених бітумах під час виконання ремонтних робіт на автомобільній дорозі Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин на ділянці км 30+000 – км 50+000 - Суздальцев, Кирило Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі були розроблені питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано експлуатаційний стан ділянки автомобільної дороги, обґрунтовано види ремонтних робіт, досліджено, що ефективність спінених в’яжучих матеріалів досягається за рахунок зменшення їх в'язкості, поліпшення адгезії і забезпечується можливість зменшення витрати в’яжучого, зниження температури нагріву матеріалів, полегшення виробництва технологічних процесів та підвищення довговічності дорожніх покриттів, розроблено технології та організації виконання робіт з ремонту вибоїн, поточного та капітального ремонтів автомобільної дороги, також розглянуті питання контролю якості виконання робіт.
Keywords: спінені бітуми; асфальтобетонне покриття; експлуатаційне утримання дороги; поточний ремонт; капітальний ремонт