Аналіз впливу держави на підвищення рівня міжнародної конкурентоспроможності регіонів - Кудрявцева, О. В.; Кітченко, А.; Хорова, М.; Нсенгімана, Б.; Kudryavtseva, Oksana; Kitchenko, Anton; Khorova, Maria; Nsengimana, Bogdan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Предметом роботи є теоретичні основи впливу держави на підвищення конкурентоспроможності її регіонів на міжнародному рівні. Метою роботи є розробка методики аналізу впливу держави на міжнародну конкурентоспроможність регіону. З метою отримання обґрунтованих висновків в процесі роботи були використані абстрактнологічний метод, системно-структурний аналіз і метод порівнянь. У роботі визначено сутність держави в формуванні конкурентоспроможності. Розглянуто роль держави в підвищенні конкурентоспроможності регіону. Встановлено необхідність розгляду конкурентоспроможності регіонів на прикладі розвинених країн. Запропоновано методику аналізу впливу держави на конкурентоспроможність регіону. Вивчивши сучасні тенденції в світі встановлено, що на даному етапі розвитку конкуренції, держава неодмінно грає найважливішу роль в розвитку регіонів у майбутній їх конкурентній боротьбі на міжнародному рівні. До того ж, подальші шляхи становлення успішної політики були виявлені за допомогою узагальнення вже існуючих методик аналізу, а так само впровадження своїх пропозицій в процес виявлення сильних і слабких сторін регіонів, прихильність їх географічного положення до певних позитивних рис, і особливості, які з цього випливають, та звичайно ж формування способів підвищення конкурентоспроможності на основі вже існуючих методик і власних досліджень.
Аnalysis of the influence of the state on increasing the competitiveness of regions
Keywords: держава; регіон; конкурентоспроможність; ефективність; вплив; state; region; competitiveness; efficiency; influence; 681.45