Маятниковий ухиломiр - Богатиренко, Костянтин Іванович; Гурко, Олександр Геннадійович (My University, 2000)
Маятниковий ухиломір, що містить корпус, маятник, поплавець вимірювально-перетворювальний пристрій, який відрізняється тим, що поплавець розміщений в верхній частині корпусу, причому відношення мас вантажу поплавця оберненопропорційне відношенню квадратів довжин їхніх плечей, а об'єм поплавця більший за об'єм вантажу маятника, а вимірювально-перетворювальний пристрій виконаний в вигляді трансформаторного датчика, причому його якір є вантажем маятника.
Keywords: вимiрювальна технiка