Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІ категорії в Донецькій області - Нечипорук, Сергій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі обґрунтовано вибір місця розташування асфальтобетонного заводу, здійснено підбір та розрахунок конструкції дорожнього одягу. Проведено розрахунок складів асфальтобетонних сумішей, які планується виготовляти на підприємстві. Визначено необхідну продуктивність заводу для забезпечення безперервного укладання шарів дорожнього покриття під час будівництва автомобільної дороги. Виконано технологічні розрахунки режимів роботи заводу. Розраховано потребу в матеріалах, визначено обсяги складів для зберігання сировини, підібрано основне технологічне обладнання, зокрема асфальтозмішувальну установку. Розроблено технологічний процес виготовлення асфальтобетонних сумішей і здійснено розрахунок їх собівартості.
Keywords: автомобільна дорога; дорожній одяг; сировинні матеріали; бітум; асфальтобетонна суміш; технологія; калькуляція