Дослідження інформаційної системи ТО автомобілів - Кіптілий, Вадим Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Була розроблена динамічна система ТО і ТР на основі вбудованого діагностування, при якій здійснюється безперервний контроль над технічним станом автомобіля. Розроблено програмно-інформаційний комплекс, що включає блоки формування баз даних за результатами діагностування готівкового рухомого складу АТП, довідкові відомості про автомобілі, трудомісткості всіх операцій ТО і ТР, сигналізатор стану автомобілів і програму оптимізації ТО і ТР. Складено схему технологічного процесу. Проведено аналіз економічної ефективності елементів цільової функції динамічної системи ТО і ТР. Аналіз результатів розрахунку показує високу економічну ефективність впровадження динамічної системи ТО і ТР навіть на невеликих підприємствах, що підтверджує невеликим терміном окупності проекту.
Keywords: ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ; АВТОМОБІЛЬ; ПОТОЧНИЙ РЕМОНТ; ПРОГРАМНО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ КОМПЛЕКС; ДИНАМІЧНА СИСТЕМА; АВТОПАРК