Експериментальне визначення критичної глибини блокованого різання ґрунтів різцями та довжини лемеша ланцюгових екскаваторів - Кравець, С. В.; Супонєв, В. М.; Гапонов, О. О.; Рагулін, В. М.; Щукін, О. В.; Дмитренко, О. А.; Kravets, S.; Suponyev, V.; Ragulin, V.; Shchukin, O.; Goponov, A.; Dmytrenko, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто методику експериментальних досліджень та пристрої для реалізації робочих процесів розробки траншеї ланцюгово-скребковими екскаваторами, визначено критичну глибину асиметричного блокованого різання ґрунту різцями і довжину лемеша, проведено порівняння встановлених результатів із теоретичними даними.
Experimental determination of the critical depth of cutting of blocked soil cutting by cutters and the length of the ploughshare of chain excavators
Keywords: копання траншеї; траншейний екскаватор; скребковий екскаватор; скребок; різець; критична глибина; різання ґрунту; сила опору; trench digging; trench excavator; scraper excavator; scraper; cutter; critical depth; soil cutting; resistance force; 631.173; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.43