Роль конструктивної безпеки автомобіля у підвищенні безпеки руху - Різопуло, Костянтин Саввич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес безпечної експлуатації автомобілів. Мета роботи – оцінити як конструктивна безпека впливає на безпеку дорожнього руху. Метод дослідження – емпіричне дослідження та методи математичної статистики. В кваліфікаційній роботі виконано аналіз сучасних засобів конструктивної безпеки автомобіля. Проведено аналіз математичних моделей гальмівного шляху, сучасних засобів активної та пасивної безпеки, які використовуються на автомобілі. Виконано розрахунок впливу ваги вантажу на гальмівний шлях автомобіля КрАЗ.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; пасивна безпека автомобіля; гальмівний шлях автомобіля; активна безпека автомобіля