Дослідження впливу ступеня завантаженості регульованого перехрестя на величину транспортної затримки - Даниленко, Валерій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – характеристики руху транспортних засобів на регульованих перехрестях. Мета роботи - аналіз впливу завантаженості регульованого перехрестя на затримки транспортних засобів. Метод дослідження – аналітичний, комп’ютерне моделювання. Отримані результати. Проведено аналіз методів визначення затримок руху транспортних засобів на регульованому перехресті. Проаналізовані математичні моделі розрахунку середньої затримки транспортного засобу на регульованому перехресті, що використовуються в практиці ОДР у Україні та Світі. Проведено порівняння результатів оцінки затримок за аналітичними моделям з результатами імітаційного моделювання в програмі PTV VISSIM. За результатами моделювання отримані залежності середньої затримки та середнього часу простою транспортного засобу в залежності від завантаження напрямку руху на регульованому перехресті. Рекомендації з впровадження – розробки, представлені в дипломній роботі можуть бути використані для оцінки якості організації дорожнього руху на регульованих перехрестях. Область застосування – автомобільний транспорт.
Keywords: організація дорожнього руху; регульоване перехрестя; транспортний потік; імітаційне моделювання руху