Удосконалення металевої конструкції скрепера, моделюванням навантаження з використанням САПР SOLIDWORKS та ANSYS - Руднєв, Олександр Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – арка–хобот скрепера. Мета роботи – вдосконалення методики проектування арки–хобота скреперу. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання навантаження арки–хобота з використання SOLIDWORKS, ANSYS. Виконано огляд робіт пов’язаних з дослідженням навантаження скреперів. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на скрепер при виконанні робочих операцій. Побудовані комп’ютерні арки–хобота, при цьому були використані сучасні системи комп'ютерного моделювання ANSYS R19.2, SolidWorks 2024, ANSYS Space Claim, ANSYS Mechanical. Виконано міцністний розрахунок арки–хобота. Розроблена методика проектування арки–хобота. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: скрепер; арка–хобот; шарнірно-з’єднаний тягач; міцність; метод кінцевих ЄЛЕМЕНТІВ; SOLIDWORKS; ANSYS