Дослідження доцільності повторного використання акумуляторів електромобілів у житловому секторі - Оберемок, Данило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес повторного використання акумуляторів електромобілів. Мета дослідження – визначення доцільності повторного використання акумуляторів електромобілів у житловому секторі. Метод дослідження – аналітично дослідницький метод повторного використання акумуляторів електромобілів. Предмет дослідження – основні параметри тягової акумуляторної батареї для повторного використання в житловому секторі. Дипломна робота присвячена дослідженню можливості повторного використання акумуляторів електромобілів у житловому секторі. В роботі проведено детальне дослідження деградації та впливів на тягову акумуляторну батарею які використовуються в сучасних електромобіля. Розглянуті питання утилізації акумуляторної батареї електромобілів в Україні та світі та досліджено діючу системи повторного використання акумуляторів. Сформовано алгоритм повторного використання акумуляторів електромобілів у житловому секторі та досліджено використання акумуляторів електромобілів у житловому секторі з використанням фотоелементів. Розглянути питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, розрахована конкурентоспроможність та проведена оцінка економічної ефективності, сформульовані висновки.
Keywords: електромобіль; джерела живлення; енергоємність; термін служби; зникнення потужності; надійність; повторне використання