Оперативно-виробничий аналіз діяльності автосервісу, як інструменту підвищення якості послуг - Гарькавий, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – діяльність підприємств автосервісу в умовах ринкової економіки. Мета роботи – підвищити ефективного автосервісного підприємства шляхом удосконалення процесів забезпечення запасними частинами та сформувати практичні рекомендації щодо покращення якості наданих послуг через оптимізацію їх наявності та обігу. Метод дослідження – аналіз та узагальнення наукової літератури та нормативної документації, статистичний аналіз. В конкурентній боротьбі серед підприємств автосервісу більш успішним буде те підприємство, яке зуміє знайти спосіб найбільш ефективно використовувати свій потенціал. Необхідно провести аналіз для виявлення слабких сторін автосервісного підприємства. Вирішити це завдання можна, розробивши методику по визначенню якості надаваних послуг. Одним з головних у рішенні цієї проблеми є визначення оптимальної кількості запасних частин, що перебувають на складі автосервісного підприємства. У роботі наведені алгоритми по поліпшенню якості послуг, а також математична модель прогнозування потреби в запасних частинах. Завдяки цьому з'являється можливість більш ефективно використати фінансові спроможності підприємства при нововведеннях.
Keywords: автосервіс; запасні частини; потреба; якість; послуги; ефективність; метод прогнозування; управління