Узгоджувальний пристрiй-цилiндричний з двома спiввiсними вторинними витками - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Драченко, Свiтлана Олександрiвна (My University, 2010)
Узгоджувальний пристрій-циліндричний з двома співвісними вторинними витками, що складається з первинної багатовиткової та вторинної обмотки, при цьому первинна багатовиткова обмотка розташована рівномірно радіально ззовні вторинної обмотки, який відрізняється тим, що вторинна обмотка виконана у вигляді двох співвісних циліндрів з повздовжнім розрізом, на один з яких (внутрішній) намотується первинна обмотка, а другий (зовнішній) накриває її зверху, однакові кінці розрізів внутрішнього та зовнішнього циліндрів з'єднують електрично на виході до навантаження так, щоб додавались струми, індуковані в кожному з них, найбільший та найменший радіальні розміри, а також частоти перетворювальних сигналів вибираються зі співвідношень: де , - найбільший та найменший радіальні розміри, * - кутова частота перетворювальних сигналів, *, - магнітна та діелектрична проникність вакууму, * - питома електропровідність металів циліндрів.
Keywords: металообробка