Удосконалення геодезичних вишукувань у визначеннi геометричних параметрiв конструкцiй пiдiймальних кранiв - Наливайко, Т. А.; Наливайко, Т. Т.; Nalivayko, T. A.; Nalivayko, T. T. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
У роботі проаналізовано чинні нормативні документи, які регламентують допустимий ступінь відхилення від проектного положення конструкції підіймально-транспортного устаткування. Визначені недоліки розглянутих допусків і сформульовані основні завдання в цій галузі. Запропоновані нові методологічні основи і технічні засоби геодезичного контролю.
Совершенствование геодезических изысканий при определении геометрических параметров конструкций подъемных кранов
Improving geodesic researches at determination of geometrical parameters of hoisting crane structures
Keywords: нормативні документи; допустимі відхилення; геометричні параметри; підіймальні крани; лазерний створофіксатор; нормативные документы; допустимые отклонения; геометрические параметры; подъёмные краны; лазерный створофиксатор; normative documents; possible rejections; geometrical parameters; hoisting cranes; laser clamp; 69.058.4; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.2.36