Удосконалення процесу діагностування насос форсунок вантажних автомобілів на міській СТО - Кава, Богдан Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – удосконалення методів діагностування сучасних дизелів з метою зниження витрати пального та підвищення екологічної безпеки автомобілів. Об’єкт дослідження – система упорскування палива дизельного двигуна з індивідуальними насос форсунками. Предмет дослідження – Оцінка технічного стану дизельного двигуна автомобіля. У роботі розглянуті існуючі методи діагностування вантажних дизелів за допомогою діагностичного сканера, вивчені їхні недоліки, розроблений і апробований на практиці метод діагностування за допомогою осцилографа й струмових датчиків.
Keywords: насос форсунки; мікропроцесорна система керування; нерівномірність частоти обертання; тривалість упорскування палива; автомобіль VOLVO FH12.