Управління маркетинговим потенціалом автотранспортного підприємства - Процик, Дмитро Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі розглянуті теоретичні основи поліпшення використання маркетингового потенціалу підприємства, обґрунтована необхідність поліпшення використання маркетингового потенціалу підприємства, наведені підходи до управління маркетинговим потенціалом, проведено аналіз роботи підприємства, зроблено SWOT-аналіз діяльності підприємства, для поліпшення використання маркетингового потенціалу підприємства визначено потенціал маркетингу і розроблена цінова політика підприємства, проведено розрахунок економічної ефективності від поліпшення використання маркетингового потенціалу підприємства. Управління маркетинговим потенціалом автотранспортного підприємства дозволить виявити сховані резерви в розвитку цього підприємства, а отже, збільшити віддачу від більш обґрунтованого застосування передового економічного інструментарію, також у підприємства з’явиться максимальна можливість у використанні всіх передових напрацювань в області маркетингу, тим самим, поліпшаться результати діяльності підприємства.
Keywords: маркетинг; потенціал; маркетинговий потенціал; управління; swot-аналіз; цінова політика