Вдосконалення методики оцінки шорсткості дорожніх покриттів - Столяров, Владислав Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі був виконаний аналіз. Різних методів оцінки зчіпних властивостей дорожніх покриттів. Визначено, що на процес зчеплення колеса автомобіля з покриттям впливає безліч факторів, які лише частково враховуються методиками, які використовуються сьогодні. Запропоновано новий метод врахування результатів розрахунку показника СГП для методу лазерного сканування покриттів.
Keywords: Зчіпні властивості покриттів; автомобільних доріг; коефіцієнт зчеплення; шорсткість дорожніх покриттів; міжнародний індекс зчеплення; дорожні умови; макрошорсткість; мікрошорсткість