Автомобільний двигун потужністю 50 кВт на базі двигуна 4Ч 7,5/7,35. Частина 2. Оснащення двигуна з іскровим запалюванням системою безпосереднього впорскування палива - Майоров, Володимир Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі бакалавра розроблений бензиновий двигун на базі двигуна 4Ч 7,5/7,35. Проведено необхідні розрахунки техніко-економічних показників, робочого процесу, динамічних характеристик двигуна і розрахунок на міцність. Окремо проведено аналіз та дослідження шляхів підвищення паливної економічності ДВЗ. Розглянуто питання безпеки й життєдіяльності на автопідприємстві й економічної ефективності розробки при виготовленні двигуна.
Keywords: модернізація; двигун 4ч 7.5 / 7.35; система безпосереднього впорскування палива