Підвищення ефективності системи автотранспортного забезпечення перевезень вугілля до промислових підприємств - Жариков, Павло Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена удосконаленню системи автотранспортного забезпечення перевезень вугілля на коротких відстанях. Обґрунтовано метод формування раціональних маршрутів з урахуванням річних обсягів перевезень і вантажопідйомності автомобілів. Запропоновано альтернативну марку автомобіля-самоскида за критерієм мінімуму витрат палива та визначено необхідну кількість транспортних засобів. Розрахунок показників інвестиційної ефективності підтвердив економічну доцільність придбання запропонованого самоскида і можливість практичного впровадження результатів роботи для зниження транспортних витрат та підвищення ефективності логістичних процесів.
Keywords: автобаза; вантажні перевезення; інвестиційний проект; оптимальні маршрути; перевезення вугілля; період окупності