Транспортний засіб категорії М1. Розробка головної передачі та дослідження рульового керування - Бібик, Владислав Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – головна передача та дослідження рульового керування. У процесі виконання кваліфікаційної роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1 передньоприводної компоновки пасажиромісткістю 5 чоловік. Особлива увага приділялася конструкції головних передач та будові рульового керування. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальне креслення головної передачі транспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, володіє високими технологічними і експлуатаційними показниками. Разом з цим було проведено дослідження рульового керування із визначенням основних елементів, їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проєктуванні трансмісій легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.
У процесі виконання кваліфікаційної роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1 передньоприводної компоновки пасажиромісткістю 5 чоловік. Особлива увага приділялася конструкції головних передач та будові рульового керування. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальне креслення головної передачі транспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, володіє високими технологічними і експлуатаційними показниками. Разом з цим було проведено дослідження рульового керування із визначенням основних елементів, їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проєктуванні трансмісій легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: трансмісія; головна передача; шестерня; диференціал; рульовий механізм; підсилювач