Оцінка обсягів накопичення ресурсно-цінних сировинних компонентів твердих побутових відходів у м. Полтава - Обозна, Дана Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процес сортування ресурсно-цінних компонентів з загальної маси твердих побутових відходів. Предмет дослідження – обсяги відсортованих ресурсно-цінних компонентів ТПВ. Мета роботи - визначення обсягів невідсортованих ресурсно-цінних компонентів ТПВ та їх вартості як вторинної сировини, розробка механізму їх роздільного збирання шляхом впровадження у м. Полтава контейнерних майданчиків. Метод дослідження – аналітично-розрахунковий метод. В роботи проведено аналіз нормативно-правової бази та системи поводження з ТПВ в Україні, проаналізовано обсяги формування побутових відходів у м. Полтава, сформовано організаційний механізм роздільного збору ресурсно-цінних компонентів ТПВ та визначено обсяги ресурсно цінних компонентів і сума їх реалізації в якості вторинних ресурсів
Keywords: тверді побутові відходи; роздільний збір; ресурсно-цінні компоненти; вторинні ресурси