Мобільний підйомник з робочою платформою. Частина 2. На базі тракторного шасі - Дзюба, Віталій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є мобільний підйомник з робочою платформою. У дипломі розглянуті питання, які пов’язані із моделюванням деталей мобільного підйомника та подальшій збірці. Установка була розташована на шасі тракторного типу до якого був підібраний двигун та коробка переключення передач. Визначені зусилля в гідроциліндрі підйому-опусканні верхньої секції стріли які виникають при навантаженні які близькі до робочих умов. Під час розрахунку ОГП підйомника було знайдено його ККД, об’єм гідробаку та підібраний гідроциліндр. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС в процесі експлуатації установки та здійснений розрахунок напруження кроку. На підставі техніко-економічних розрахунків визначили строк окупності проекту.
Keywords: мобільний підйомник; гідроциліндр; гідросистема; міцність; технічний стан; охорона праці