Прогнозування технічного стану електромобіля - Череватенко, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження – є технологія технічного стану тягової акумуляторної батареї електромобіля. Метою даної роботи – є прогнозування технічного стану тягової акумуляторної батареї електромобіля. Предметом дослідження – є тягова акумуляторна батарея електромобіля. Методи дослідження: аналіз літературних джерел за тематикою, математична модель та систематизація статичних даних. Узагальнення науково-теоретичних та експериментальних даних. В роботі проведено аналіз конструкцій акумуляторних батарей, виконано аналіз впливу навколишнього середовища, процесу та методів експлуатації, деградації на тягову акумуляторну батарею.
Keywords: електромобілі; акумуляторна батарея; життєвий цикл; технологія