Аналіз фінансового стану підприємства - Золотарьова, Аліна Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес фінансового аналізу підприємства. Метою дослідження є дослідження фінансового стану підприємства ПАТ «Завод Фрунзе», виявити основні проблеми фінансової діяльності та дати рекомендації з управління фінансами. Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні засади процесу фінансового аналізу та шляхів поліпшення фінансово-господарської діяльності на прикладі ПАТ «Завод Фрунзе». У досліджені розкрито роль фінансового аналізу підприємств. Описано шляхи удосконалення фінансової діяльності підприємства. Інформаційною основою є законодавчі та нормативні акти з досліджуваної теми, звітно-статистичні дані ПАТ «Завод Фрунзе» тощо. За допомогою використання сучасних методичних підходів щодо аналізу фінансового стану підприємства запропоновані шляхи удосконалення фінансової діяльності підприємства, зокрема, на досліджуваному підприємстві ПАТ «Завод Фрунзе. Розроблені в ході роботи теоретичні та практичні рекомендації є ефективними для промислових підприємств, наприклад ПАТ «Завод Фрунзе», й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: фінансовий аналіз; баланс підприємства; ліквідність; фінансова стійкість; ділова активність; фінансові результати; фінансова стратегія