Вдосконалення автогрейдеру середнього класу - Білецький, Станіслав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті проведено розрахунок і розробка конструкторської документації робочого обладнання автогрейдера середнього класу. Об’єктом проектування є робоче обладнання автогрейдер середнього класу. Пояснювальна записка включає огляд конструкцій автогрейдерів середнього класу, вибір основних параметрів дробарки, тяговий розрахунок, визначення діючих навантажень, розрахунки на міцність вузлів і деталей, , питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, визначення економічної ефективності. Конструкторська документація складається з складальних креслень дробарки, її вузлів, та креслень деталей. Модернізація автогрейдера середнього класу зроблена за рахунок використання додаткового обладнання, такого як бульдозерний відвал, розпушувач, снігозбирач, що дозволяє більш ефективно використовувати машину для виконання різноманітних дорожніх робіт та отримати економічний ефект 162651 грн/рік.
Keywords: автогрейдер; міцність; потужність; металоконструкція