Матричні методи та викладання основ механіки рідини й газу в закладах вищої освіти - Біловол, О. В.; Bеlovol, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Використання універсальних законів природи як основи та матричного формалізму як методу отримання принципів механіки дозволяє застосувати відмінні від традиційних під ходи до методики викладання основних понять, концепцій і принципів механіки рідини й газу. Запропонований підхід використовує модель суцільного середовища, але враховує його внутрішню динаміку через процедуру згортання багатовимірного фазового простору.
Matrix methods and teaching the fundamentals of fluid and gas mechanics in higher education institutions
Keywords: методика викладання механіки рідини й газу; рівняння балансу кількості руху; матричні методи; канонічні рівняння; ed Newton's law) can be obtained. Key words: method of teaching liquid and gas mechanics; equations of motion balance; matrix methods; canonical equations; method of teaching liquid and gas mechanics; matrix methods; 531/534(075.8); 10.30977/BUL.2219-5548.2024.105.0.115