Модернізація об'ємного гідроприводу гусеничного бульдозера класу 20 т - Кулік, Микола Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – гусеничний бульдозер класу 20 т. Основною метою дипломної роботи є розробка конструкції гідромотора й визначення його продуктивності, розрахунок продуктивності бульдозера з установкою розробленого гідромотора, а також розробка стенда для випробування гідромотора. Як об'єкт розробки прийнятий радіально-поршневою гідромотор типа МРФ, для якого визначені кінематичні параметри і проведений розрахунок корінних підшипників валу, розроблена математична модель розрахунку оптимальних параметрів розподільного вузла типу цапфи. Встановлено, що вітчизняною промисловістю випускається достатньо ши-рока номенклатура насосів з регуляторами зміни робочого об'єму різних типів. У спеціальному завданні проведено аналіз конструкцій поршневих груп сучасних радіально-поршневих гідромоторів, у тому числі передових західноєвропейських фірм.
Keywords: трансмісія; гідропередача; гідромотор; економічна ефективність