Аналіз ергономічного забезпечення робочого місця оператора-водія рухомого об'єкта оборонної техніки - Каченков, Артем Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження є робочі процеси, що відбуваються в складових рухомого об’єкта та їх вплив на життєзабезпечення людини-оператора в умовах вирішення поставлених завдань. Предметом дослідження є елементи робочого місця РООТ та їх вплив на взаємозв’язки людини та машини при реалізації предметно-просторових взаємовідносин в умовах бойової роботи. Метою роботи є функціональний аналіз та синтез умов життєдіяльності на РМ колісних РООТ на основі математичного та фізичного моделювання робочих процесів ППВ ЛО з елементами систем керування РООТ. Результати теоретичних досліджень доповнюють теорію робочих процесів, що відбуваються в елементах СК РООТ. Теоретичні результати роботи доведено до зручних для практичного застосування формул, алгоритмів та методик.
Keywords: рухомий об’єкт оборонної техніки; робоче місце; ергономічне забезпечення; людина-оператор; прийняття рішення