Визначення сили напівблокованого різання ґрунту й енергоємності двоярусним ґрунторозпушувачем - Кравець, С. В.; Тхорук, Є. І.; Рукавишніков, Ю. В.; Степанюк, Б. І.; Kravets, Sviatoslav; Tkhoruk, Yevhen; Rukavyshnikov, Yurii; Stepaniuk, Bohdan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті подано аналітичний підхід до визначення закономірностей зміни нормального тиску на ніж, залежно від глибини різання за напівблокованого способу та різних кутів різання для різних типів ґрунтів. Також розглянуто залежність сили й енергоємності процесу напівблокованого різання від глибини за різних кутів різання і типів ґрунтів.
Determination of Force and Energy Intensity of Semi-Blocked Soil Cutting Using a Two-Tier Soil Ripper
Keywords: напівблоковане різання; нормальний тиск; зусилля; енергоємність; статичне руйнування ґрунту; semi-blocked cutting; normal pressure; force; energy consumption; static soil destruction; 624.133.3; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.151