Оцінка енергетичних показників електроприводу компресора електричного транспорту - Далека, Василь Хомич; Будниченко, Валерій Борисович; Дзюбенко, Олександр Андрійович; Далека, Василий Фомич; Дзюбенко, Александр Андреевич; Daleka, Vasyl; Budnichenko, Valery; Dziubenko, Oleksandr; Будниченко, Валерий Борисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
В статті представлено результати дослідження та пропозиції з підвищення енергоефективності електроприводів компресорів рухомого складу електричного транспорту на основі вимірювання робочих параметрів електродвигуна та компресора. На прикладі дослідження тягового електропривода компресора тролейбуса наведено: середнє відношення максимального значення пускового струму двигуна компресора до сталого значення, середнє відношення максимального значення пускового струму двигуна до номінального, середня тривалість перехідного при включенні приводного двигуна, середній час роботи компресора при русі тролейбуса, фактичну потужність двигуна компресора при його включенні, середню кількість електроенергії, що споживається пневматичною системою в плині робочої зміни рухомого складу на маршруті. Показано доцільність вирішення питань ресурсозбереження при виборі допоміжних електроприводів рухомого складу електричного транспорту.
Оценка энергетических показателей электропривода компрессора электрического транспорта
Evaluating energy indicators of electric vehicle compressor electric drive
Keywords: електричний транспорт; компресор; електропривод; енергоефективність; контактна мережа; потужність; электрический транспорт; компрессор; электропривод; энергоэффективность; контактная сеть; мощность; electric transport; compressor; electric drive; energy efficiency; catenary; power; 629.06; 10.30977/VEIT.2020.17.0.85