Формування та реалізація стратегії розвитку малого підприємства автотранспортної галузі - Білоконь, Єлизавета Романівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 61 с., 8 рис., 6 табл., 36 джерел. МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО, АВТОТРАНСПОРТНА ГАЛУЗЬ, СТРАТЕГІЯ ЗРОСТАННЯ, КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ. Мета даної кваліфікаційної роботи – дослідження теоретичних основ та розробка практичних рекомендацій щодо формування та реалізації стратегії розвитку малого підприємства автотранспортної галузі. Предмет дослідження – організаційно-економічні засади стратегічного розвитку малих підприємств у сфері автотранспортних послуг. Об’єкт дослідження – господарська діяльність з точки зору стратегічного розвитку малого автотранспортного підприємства на сучасному етапі розвитку. Задачі дослідження: – проаналізувати сучасні теоретичні підходи до формування стратегії розвитку малого підприємства; – аналіз фінансово-економічної діяльності ФОП Хижниченко О.М.; – розробити практичні рекомендації щодо вдосконалення стратегії розвитку підприємства на основі результатів дослідження. Тематична спрямованість дослідження визначається своєчасною необхідністю одночасного розгляду двох важливих проблем: оптимального розвитку малого бізнесу в галузі транспорту, з одного боку, і підвищення ефективності функціонування автомобільного транспорту через залучення малих підприємств у сферу основних видів діяльності – з іншого, при відповідному державному регулюванні. При виконанні дипломної роботи використано статичні дані роботи підприємства, наукову та методичну літературу.
Keywords: мале підприємство; автотранспортна галузь; стратегія зростання; конкурентоспроможність; стратегічне управління