Дослідження методів визначення основних параметрів гусеничних бульдозерів - Молчан, Олександр Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломний проект має на меті удосконалення алгоритму проектування бульдозерів за рахунок визначення емпіричних залежностей між основними характеристиками сучасних бульдозерів, які виготовляються серійно. Виконано ознайомлення з гусенічними бульдозерами закордонного виробництва. Систематизовано основні характеристики бульдозерів. Отримано емпіричні залежності між основними параметрами бульдозерів, проведені тяговий розрахунок бульдозера, розрахунок приводу керування робочим обладнанням, визначені діючі зовнішні зусилля, виконан розрахунок на міцність робочого обладнання. Обчислено техніко-економічні показники спроектованого бульдозера. Розроблено заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: бульдозер гусеничний; метод найменших квадратів; емпірична залежність; безпека; продуктивність