Пристрій для визначення коефіцієнта термоерс металів і сплавів - Чернишенко, Олександр Вячеславович; Сопрунов, Володимир Петрович; Фідровська, Наталія Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Пристрій для визначення коефіцієнта термоЕРС металів і сплавів містить холодний та гарячий електроди, елемент порівняння. Елемент порівняння розташований безпосередньо близько до точки контакту електрода зі зразком на відстані 0,3…0,5 мм. Крім того, до складу введені два операційних підсилювачі, з'єднані з відповідними електродами за допомогою мідних дротів, аналого-цифровий перетворювач та мікроконтролер з рідкокристалічним індикатором.