Проект реконструкції автомобільної дороги М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине на ділянці км 910+446 – км 911+946 - Швайко, Олександр Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине на ділянці з км 910+446 до км 911+946. Предмет дослідження – умови руху на ділянці автомобільної дороги М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине з км 910+446 до км 911+946. Мета роботи – розробити проект реконструкції автомобільної дороги та дослідити умови руху на ділянці автомобільної дороги. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є реконструкція ділянки автомобільної дороги М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине з км 910+446 до км 911+946. В результаті розробки дипломної роботи виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, аналіз методів оцінки безпеки руху, оцінку умов руху за коефіцієнтами аварійності, проектування поздовжнього та поперечних профілів земляного полотна, розробку заходів з організації дорожнього руху, проектування конструкції нежорсткого дорожнього одягу для підсилення існуючої конструкції та нового будівництва, запроектовано подовження водопропускної труби.
Keywords: автомобільна дорога; реконструкція; дорожній одяг; план траси; поздовжній профіль; коефіцієнт аварійності; безпека руху