Обґрунтування доцільності встановлення кілець жорсткості в шахтних барабанах - Фідровська, Н. М.; Хурсенко, С. О.; Бобонець, О. І.; Fidrovskay, N.; Hursenko, S.; Bobonec, O.; Фидровская, Н. Н.; Хурсенко, С. А.; Бобонец, О. И. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті розглянуті проблеми, що виникають у роботі шахтних барабанів і дається власне пояснення незадовільного їх функціонування. Проведений уточнювальний розрахунок обичайки барабана, яка підкріплена кільцями жорсткості з урахуванням місця встановлення кілець і їх жорсткості.
Substantiation of feasibility of installing rigidity rings in mine drums
Обоснование целесообразности установки колец жесткости в шахтных барабанах
Keywords: шахтний барабан; кільце жорсткості; стійкість; жорсткість; концентрація напруження; канат; деформації; mine drum; ring of rigidity; resistance; stress concentration; rope; deformation; шахтный барабан; кольцо жесткости; устойчивость; жесткость; концентрация напряжения; канат; деформации; 621.863; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.2.67