Методи аналізу фінансового стану підприємства та шляхи їх вдосконалення - Тарянік, Юлія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є фінансовий стан підприємства. Предметом дослідження є теоретичні аспекти оцінювання фінансового стану підприємства. Метою роботи є розробка рекомендацій з вдосконалення підходів до аналізу фінансового стану підприємства та розробка шляхів його поліпшення. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. В ринкових умовах заставою виживання та основою стабільного стану підприємства є його фінансовий стан. Він відображає такий стан фінансових ресурсів, при якому підприємство, вільно маневруючи грошовими коштами, здатне шляхом ефективного їх використання забезпечити безперебійний процес виробництва та реалізації продукції, а також витрати по його розширенню та оновленню. Результатом проведеного дослідження стало впровадження заходів з поліпшення фінансового стану підприємства. Отримані результати були апробовані з урахуванням показників та особливостей діяльності об’єкту. Таким чином були сформовані практичні рекомендації з поліпшення фінансового стану „Золочівське ХПП”. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2023 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: фінансовий стан; підприємство; аналіз; метод; фінансовий аналіз