Технологія виконання робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІІІ категорії Вороньки – Ісківці довжиною 11 км 200 м в Полтавській області - Олійник, Андрій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі було виконано аналіз кліматичних умов регіону будівництва автомобільної дороги (Полтавська область), розроблено дорожньо-кліматичний графік та визначені можливі терміни виконання будівельних робіт. Визначені загальні обсяги земляних робіт під час будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба в матеріалах, розраховані мінімальні змінні темпи будівництва. До кожного виду будівельних робіт, розраховано калькуляції трудових витрат. Також за техніко-економічними показниками порівняли два варіанти будівництва шару покриття з чорного щебеню. Описані технологічні операції по будівництву земляного полотна з транспортуванням ґрунту з кар’єра в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленого цементом, рядового щебню, чорного щебню. Також в роботі детально розглянуті вимоги щодо контролю якості робіт при будівництві земляного полотна та конструкції дорожнього одягу.
Keywords: Автомобільна дорога; характеристики ґрунту земляного полотна; земляне полотно; цементогрунт; чорний щебінь; дорожній одяг; покриття; лінійний календарний графік