Технологічні аспекти підвищення теплостійкості шарів дорожнього одягу з литих асфальтобетонних сумішей - Борисенко, Анатолій Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дослідженні були використані стандартні методи досліджень для порівняння властивостей литих асфальтобетонів на модифікованих в’яжучих. В результаті виконаних досліджень було встановлено вплив різних модифікаторів на властивості литих асфальтобетонів. Були проведені випробування литого асфальтобетону щодо утворення пластичних деформацій та визначення модуля пружності. Розроблені рекомендації щодо виготовлення та влаштування шару покриття із застосуванням литих асфальтобетонних сумішей на основі модифікованих в’яжучих.
Keywords: фізико-механічні властивості; литий асфальтобетон; модифікатори бітуму; колієстійкість; показник занурення штампу; модуль пружності; модифікатор