Модернізація ґратчастої металоконструкції мостового крана вантажопідйомністю 16 т - Фролов, Олег Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У даній роботі розроблена методика проектування мостового крану з ґратчастою фермою. Об’єкт дослідження – мостовий кран. Мета роботи – розробка методики проектування мостового крану проміжної вантажопідйомності. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування мостового крану проміжною вантажопідйомністю. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування візка, пересування крана, Розглянути заходи що до охорони праці. Виконано економічне обґрунтування проект.
Keywords: гратчата; поліспаст; ферма; візок