Оцінка ефективності впровадження вантажних перевезень в міжнародному сполученні ФОП Погорілий О.М. - Гаврашенко, Станіслав Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – діяльність ФОП Погорілий О.М. Мета роботи – визначення слабких сторін в діяльності підприємства та оцінка ефективності впровадження вантажних перевезень в міжнародному сполученні. Для досягнення окресленої мети поставлено наступні задачі: - теоретичний огляд фінансово-господарської діяльності; - аналіз діяльності ФОП Погорілий О.М. та оцінка ефективності впровадження вантажних перевезень в міжнародному сполученні. Предмет роботи – звітність об’єкту за 2018-2019 роки. В кваліфікаційній роботі надано теоретичний огляд фінансово-господарської діяльності підприємства. Надана характеристика методам оцінки фінансової діяльності. Для виявлення слабких сторін використано систему показників, що демонструють фінансовий стан графічним методом. За результатами аналізу було зафіксовано слабке фінансове становище підприємства. Проблема розвитку підприємництва в усі часи була актуальною та нагальною, особливо в контексті пандемічних викликів COVID-19. Пандемія вплинула на всі сфери ведення бізнесу без виключення. Оскільки представники бізнесу ринку вантажних міжнародних перевезень є одними з небагатьох, яких пандемія COVID-19 не знищила, тому було запропоновано ФОП Погорілий О.М. впровадження міжнародних вантажних перевезень та зміну системи оподаткування. Для цього було розроблено бізнес-план із максимальним врахуванням всіх можливих супутніх витрат.
Keywords: вантажні перевезення; ефективність; показники ефективності; напрямки покращання; міжнародні перевезення