Інформаційна система управління циклічними транспортними перевезеннями в умовах ризику - Сідельник, Микита Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі розроблено оптимізаційний модуль інформаційної управляючої системи автотранспортного підприємства, призначений для розв’язання задач складання оптимальних маршрутів циклічних перевезень в умовах ризику, які представлені модифікованою математичною моделлю задачі пошуку 2-фактори. Показано, що імовірнісні моделі маршрутизації перевезень, представлені задачею пошуку 2-фактори удосконалюють оптимізаційні процеси великого транспортного підприємства або логістичного центру. Для розв’язання задачі застосовано універсальний нормалізаційний метод, здатний ефективно вирішувати наступні класичні задачі: транспортну задачу, стохастичну транспортну задачу, задачу про призначення.
Keywords: АВТОМАТИЗОВАНА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА; ТРАНСПОРТНА СИСТЕМА; ТРАНСПОРТНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ; ЗАДАЧА МАРШРУТИЗАЦІЇ; ЗАДАЧА ПОШУКУ 2-ФАКТОРИ; НОРМАЛІЗАЦІЙНИЙ МЕТОД