Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Закарпатській області - Мишолов, Владислав (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розроблено технологію виробництва асфальтобетонних сумішей для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ технічної категорії. Розраховано конструкцію дорожнього одягу та, враховуючи заданий змінний темп будівництва визначено необхідну продуктивність асфальтобетонного заводу та підібрано основне обладнання для випуску асфальтобетонних сумішей. На основі відомої гранулометрії сировинних матеріалів розраховано склади асфальтобетонних сумішей що проектується до випуску на заводі. Розраховано складське господарство заводу – склади кам’яних матеріалів, мінерального порошку та бітуму. Виконано розрахунок вартості асфальтобетонних сумішей що запроектовані в дорожньому одязі зі складенням відповідних виробничих калькуляцій.
Keywords: автомобільна дорога; дорожній одяг; асфальтобетонна суміш; асфальтозмішувальна установка; технологічна схема; калькуляція вартості