Механічний дилатометр для визначення температурного коефіцієнта лінійного розширення асфальтобетону в режимі нагріву та охолодження - Батракова, Анжеліка Геннадіївна; Дорожко, Євген Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Дилатометр для визначення температурного коефіцієнта лінійного розширення асфальтобетону складається з робочої камери з кварцового скла, заповненої теплоносієм, системи для вимірювання змін лінійних розмірів асфальтобетонного зразка та терморегуляційної камери. При цьому система для вимірювання змін лінійних розмірів оснащена додатковим електронним індикатором переміщень для контролю сталості зразка протягом випробування, а терморегуляційна камера виконана з можливістю працювати в діапазоні температур від мінус 20 до 40 °C.