Дослідження продуктивності скрепера методом імовірнісного аналізу - Кириченко, І. Г.; Ковалевський, С. Г.; Бугаєнко, Д. В.; Хачатурян, С. Л.; Kyrychenko, Igor; Kovalevskyi, Serhii; Bugayenko, Dmitry; Khachaturyan, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто результати дослідження продуктивності скрепера, встановленої за допомогою методів імовірнісного та функціонально-технологічного аналізу у вигляді нелінійної багатопараметричної залежності, що дало змогу визначити ранжовані за зменшенням значущості впливу параметри, які визначають роботу машини, розробити рекомендації щодо вибору типорозміру скрепера залежно від умов експлуатації.
Static modelling of quali metric indicators of universal hydraulic excavators
Keywords: скрепер; продуктивність; імовірнісний аналіз; багатопараметричні залежності; функціонально-технологічний аналіз; типорозмір; ґрунт; scraper; productivity; probabilistic analysis; multi-parameter dependencies; functional and technological analysis; size; soil; 629.869; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.72