Удосконалення процесу доставки запчастин промислового обладнання ТОВ «Хармар-Сервіс» у місті Харкові - Капленко, Анастасія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес доставки запчастин промислового обладнання ТОВ «Хармар-Сервіс». Мета роботи – удосконалення організації доставки запчастин промислового обладнання ТОВ «Хармар-Сервіс» у місті Харкові за рахунок впровадження технологічних рішень в організацію доставки цієї продукції. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. Для удосконалення технології доставки була проведена маршрутизація перевезень: складені оптимальні розвізні маршрути доставки вантажів. Побудовано три маятникових та п’ять колових маршрутів. Визначено оптимальну вантажність автомобілів, що мають працювати на розроблених маршрутах. Для раціоналізації структури парку автомобілів підприємства проведено розрахунок собівартості доставки однієї тони вантажу. Розрахунки показали, що найбільш ефективним для роботи на розроблених маршрутах є автомобіль MAN TGM 15.280. Для запропонованих розвізних маршрутів складено графік тривалості часу роботи водіїв. Ефект від запропонованих рішень склав 855466,2 гривень на рік. Керівництво ТОВ «Хармар-Сервіс» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2024 році. Результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці запчастин промислового обладнання ТОВ «Хармар-Сервіс».
Keywords: доставка; економічний ефект; запчастини промислового обладнання; розвізні маршрути; технологія